Macro- en veldfotografie

Fotografeer je graag de kleine bewoners van deze aardbol of wil je die bloem net iets aparter of sfeervoller kunnen vastleggen? Wil je hulp op technisch vlak, maar ook ondersteuning in de praktijk van een ervaren natuurfotograaf? Schrijf je dan in voor één van Ingrids ‘Macro- en veldfotografie’ workshops!
 

Details over de workshop


De ochtend wordt gewijd aan technische en praktische aspecten van macro- en veldfotografie. Tijdens een informele bijeenkomst zullen we praten over het technische gebruik van de camera, camera-instellingen, composities, belichting en het vastleggen van ‘het moment’ of de gezochte sfeer.

Na de lunch kan je in de Plantentuin naar hartelust de opgedane kennis uittesten met onmiddellijke en individuele feedback. Weer of geen weer, de Plantentuin biedt door zijn serres, aangelegde tuinen en wilde stukken natuur steeds de kans om te fotograferen.

Na afloop van de workshop krijgen de deelnemers uitgebreid feedback op twee tijdens de workshop gemaakte foto's.


Voor wie is de workshop bedoeld?
 
  • mensen die meer willen weten over de mogelijkheden van hun camera
  • en geïnteresseerd zijn in macrofotografie en natuurfotografie.
  • een macrolens is in principe niet nodig – ook een andere lens (b.v. 50mm) met tussenringen of voorzetlens, of zelfs een telelens zonder tussenringen, kan mooie resultaten opleveren, net als een compactcamera met macro-mogelijkheid.

Deze workshop is voor beginners in de macrofotografie of mensen die nog niet lang met macrofotografie bezig zijn. Voorkennis is voor deze workshop dus niet vereist.

Praktische info: 

  • Het toegangsticket tot de Plantentuin is niet inbegrepen in de prijs en dient dus nog apart aangekocht te worden. Er zijn veel kortingstarieven, dus kijk zeker eens op de website van de Plantentuin, misschien mag je wel gratis of tegen halve prijs binnen.
  • In deze workshop is geen annulatie- of andere verzekering inbegrepen.

Getuigenissen

Het was een super workshop. Op de terugweg hebben we zo’n beetje een ranking gemaakt van onze workshops. Wel, ge staat op de eerste plaats zowel in kwaliteit van de opleiding als van begeleiding. Om nog niet te spreken van feedback achteraf. We zijn super content.