Zonnedauw

Zonnedauw is een kwetsbaar plantje. Daarom wordt deze workshop gegeven op een plaats waar er veel zonnedauw staat en waarvoor ik van de beheerders exclusief toestemming heb gekregen. Ter plaatse zal je ook geïnformeerd worden over enkele essentiële gedragsregels die moeten gerespecteerd worden om dit gebied met zijn plantjes te beschermen. 
 

Details over de workshop


We ontmoeten elkaar in de vroege ochtend in de buurt van de locatie. Deze wordt slechts korte tijd voor de workshop vrijgegeven, dit om de zonnedauw te beschermen. We wandelen ongeveer een kwartier naar de locatie waar we de zonnedauw uitgebreid kunnen fotograferen. Indien we het geluk hebben dat het een zonnige dag is, wordt het een feest van reflecties. De deelnemers krijgen onmiddellijke tips en assistentie om tot steeds betere beelden te komen. Om 10u zijn we weer bij de auto terug.

Na afloop van de workshop krijgen de deelnemers uitgebreid feedback op twee tijdens de workshop gemaakte foto’s. 

Voor wie is de workshop bedoeld?
 
  • voor fotografen die al bekend zijn met de basis van de fotografie en reeds vlot overweg kunnen met het instellen van diafragma’s en sluitertijden
  • en die in het bezit zijn van een digitale spiegelreflexcamera (of een spiegelloze systeemcamera) met een macrolens (90-105mm) of equivalent (b.v. een vaste, lichtsterke lens met een bereik van 40 tot 60mm, in combinatie met tussenringen is een perfect alternatief voor een macrolens en levert zelfs samen met de zonnedauwdruppels een prachtig bokeh!); ook met een macrolens heb je een volledig setje tussenringen of voorzetlenzen nodig! Persoonlijk is mijn favoriete lens voor dit onderwerp een 50mm f/1,8 met een volledig setje tussenringen.
  • en/of die al een workshop macrofotografie voor beginners gevolgd hebben

Praktische info: 

  • er is geen eten of drank voorzien, dus breng zelf desgewenst drank en/of een snack/boterhammen mee.
  • deze plantjes staan zeer laag tegen de grond, dus het fotograferen gebeurt liggend en in vaak oncomfortabele houdingen. Houd hiermee rekening indien je rug- of nekproblemen hebt!
  • omwille van deze lage positie gebeurt het fotograferen uit de hand.
  • zoals steeds wanneer je in bos of veld gaat fotograferen, moet je rekening houden met de mogelijkheid van de aanwezigheid van teken. Meer informatie over teken en hoe je te beschermen, vind je hier: https://ticksnet.wiv-isp.be/ticks
  • BELANGRIJK! De deelnemers houden beide data vrij - indien het weer slecht is op dag 1, zal de workshop verschoven worden naar de slecht-weer-datum.
  • in deze workshop is geen annulatie- of andere verzekering voorzien.

Getuigenissen

Hele leuke workshop! Alles zeer goed georganiseerd, vanaf de informatie voorziening op de website en in de mail voorafgaand aan de workshop, tot en met het parkeren en de Corona maatregelen. Aan alles was gedacht. De lokatie was fantastisch, de uitleg was top en daarnaast was ik zelf ook...

Wij hebben genoten van de workshop en toch het eens van een andere kant kunnen bekijken, omdat wij al zonnedauw gefotografeerd hadden. Wij zijn allebei tevreden met de foto's die we hebben van de zonnedauw. Voor mij was het de eerste ervaring om met de 90mm macro en tussenringen te werken en zonder...
Het was zoals altijd weer eens een onvergetelijke workshop. Dit bloemetje nodigt echt uit om heel creatief en artistiek te fotograferen.  Indien je de workshop volgend jaar opnieuw organiseert, zou ik er graag weer bij zijn. 
Bedankt voor de leuke workshop en de tijd en het geduld dat je er in steekt om ons op deze bijzondere plek te brengen en er voor te zorgen dat we met mooie beelden terug thuiskomen. Voor mij ben je geslaagd in je missie. Ik ben met een goed en tevreden gevoel thuisgekomen.
Zeer fijne workshop, je geeft ons dikwijls goede raad en beantwoordt steeds onze vragen. Wat ik persoonlijk zeer appreciëer, is dat je tijdens je workshops niet zelf fotografeert maar al je tijd besteed aan je studenten. Ik kom nog terug!